_tkp1975-copyАнгел Николов, Председател

linkedin_logo_2013-svg-small

Ангел Николов е един от най-активните членове на БАЕПС, както и учредител и председател на Асоциацията. Ангел е предприемач с богат опит в сферата на информационните технологии, финансирането на предприятия чрез дялово участие, възобновяемите енергийни източници, транспорта, градската мобилност и стартиращите предприятия. Той е един от основателите на „Булвенчърс“ АД, „Мелън“ АД и „Айлънд Ринюъбъл Енерджи“, както и на няколко стартиращи технологични компании. Понастоящем работи върху технология за подобряване качеството на доставките на стоки и услуги в градска среда.

 

aaeaaqaaaaaaaaezaaaajdgzngzizwy3ltgzytetndc0zs1hngqyltg4mmywyzllnmjlygМартин Заимов, Заместник председател

linkedin_logo_2013-svg-small

Мартин е ползвател на електромобил и радетел за електромобилност от 2010 г. насам. Убеден е, че текущият модел на развитие на света е неустойчив и потенциално пагубен за хората и са необходими радикални промени в много от големите световни индустрии, в потребителските навици, в градоустройството и пристрастеността ни към перманентен растеж и задлъжняване. Електрическата мобилност е смислена и осъществима кауза, чийто успех би демонстрирал една възможност за радикална промяна в една от най-големите индустрии и би допринесъл за изчистване на градския въздух, за намаляване на шума, агресивността и парниковите газове.

 

297c4f4Ива Тончева, ПР и комуникации

linkedin_logo_2013-svg-small

Ива е завършила журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Има дългогодишна журналистическа практика в Българската телеграфна агенция и Българската редакция на Би Би Си. От 2009 г. работи като ПР и комуникационен експерт по проекти в ключови за България сфери: устойчиво развитие, опазване на природата, съдебна реформа, социално включване. От лятото на 2015 г. е част от екипа на БАЕПС, като отговоря за ПР и комуникациите. От юни 2016 г. е и член на Изпълнителния борд на Асоциацията.

 

unspecified-smallКамен Василев

linkedin_logo_2013-svg-small

Камен Василев има дългогодишен опит в проекти за възстановяване на околната среда, изграждане на инфраструктура, строителство, управление на недвижими имоти и корпоративно банкиране. Работил е в „Юмикор Мед“ (сега „Аурубис България“), „Електрон Прогрес“, „Монтеканал България“ и „Сосиете Женерал Експресбанк“. Понастоящем се занимава с консултантска дейност и управление на иновативни проекти за корпоративни клиенти в областта на чистата енергия, енергийната ефективност и електромобилността. Камен Василев е член на Изпълнителния борд на БАЕПС и активно участва в дейностите на Асоциацията.

 

02fcb0b-copyИво Цачев

linkedin_logo_2013-svg-small

Иво има дългогодишен опит в проекти за възобновяема енергия. Завършил е висше образование в Германия, където работи по различни инженерни проекти за автомобилната индустрия. Понастоящем е управляващ партньор в инженерна компания за планиране на фотоволтаични и вятърни проекти на глобално ниво. Интересът му към електромобилите и изграждането на инфраструктура за тяхното навлизане датира от 2005 г., а от 2008 г. успява да предизвика интереса на компании като RWE, E-On и Siemens към сектора в България. Иво е един от учредителите на БАЕПС и член на Изпълнителния борд от създаването й.

 

13a0904-copyМартин Хаджистойков

linkedin_logo_2013-svg-small

Мартин е „щастлив създател на сайтове за електромобили в България“. Запален ентусиаст по темата и активен потребител на електрически коли, той изгражда Elektromobili.bg – информационна платформа за електромобилност, КарамЕЛ – платформа за обяви за електромобили и отзиви от потребители, както и блогът, посветен на електрическите превозни средства eCars.bg. В момента Мартин разработва четвъртият си онлайн проект, вдъхновен от електромобилите – локатор на зарядни станции в България, в помощ на всички потребители на колите на бъдещето. Мартин е член на Изпълнителния борд на БАЕПС от 2014 г.

 

dscf2256-copyХрабрин Иванчев

Храбрин Иванчев е роден на 5 октомври 1973 г. Женен е, с две деца. През 1997 г. завършва Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство. Първоначално – от 1997 г. до 2001 г. – работи във финансовата сфера, като брокер на Българска фондова борса – София. От 2001 г. е изпълнителен директор на „Киа Моторс България“, „Субару Моторс“, „Б.Л.Лизинг“, „Евроренталс“ („Юръпкар България“). Член на Изпълнителния борд на БАЕПС от юни 2016 г.