GO GREEN турне днес в Русе

Зеленото турне GO GREEN, което тази седмица върви в големите градове на България, днес е в Русе.

От 13 до 18 часа на площад „Свобода“ жители и гости на Русе могат да се видят електромобили и да се запознаят с ползите на електрическия транспорт. Ще има възможност и за тест драйв. Събитието е организирано в сътрудничество с Община Русе.

GO GREEN вече мина през Плевен, предстоят Варна, Бургас и Пловдив.

Събитието е организирано от Клъстер „Инвеститори в Зарядна Инфраструктура и Електрически Превозни Средства“ в рамките на проект, изпълняван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013. Клъстерът е неправителствена организация, която подпомага цялостния процес на електромобилността в България.

В края на миналата година в България има регистрирани 497 електрически и 1031 хибридни превозни средства, зарядни станции са 24. Бизнесът пръв разбра ползите: електрическият транспорт е в пъти по-евтин за поддържане, паркирането е безплатно, няма пътен данък. Вече има примери на електрификация на фирмени флотилии: всички превозни средства, закупени през последните две години са електрически.

БАЕПС очаква до 2020 година общият брой електрически и хибридни превозни средства в България да надмине 30 000.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24