Рено представя трети електромобил в България

„Рено“ ще представи на българския пазар трети електромобил на започващия в събота софийски автосалон. След двуместното „Туизи“ и товарното „Канго“ ZE в България дебютира и „Зое“, съобщава „Дневник“.

С дължината си от 4.08 метра електромобилът е екологична алтернатива на популярния модел „Рено Клио“. В купето има място за петима пасажери, а багажникът е с минимален обем 338 литра.

Електромоторът на „Зое“ е с мощност 88 конски сили, като постоянно разполага с максимален въртящ момент от 220 Нм. Той осигурява ускорение до 100 км/ч за 13.5 секунди, а максималната скорост на движение е 135 км/ч.
Подобрената литево-йонна батерия на „Зое“ позволява изминаване на до 240 километра с един заряд. Вързана към нормална еднофазова електрическа инсталация те се запълват за девет часа. Има вариант собственикът да зададе часовете, в които колата да се зарежда.

Важно предимство на „Зое“ в градски условия е климатичната система, която разполага със сензор за замърсяване, спиращ автоматично притока на въздух отвън, ако той не отговаря на определени критерии.

Цената на електромобила ще бъде обявена на автосалона.  През юни, четири години и половина след лансирането на първия си модел на ток, алиансът „Рено-Нисан“ отбеляза доставката на своя 250 000 електромобил.

 

Вижте тук фотоистория


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24