LG и General Motors заедно разработват електрически автомобил

LG обяви, че има сключено споразумение с General Motors и от известно време двете компании заедно разработват нов електрически автомобил. Разработката ще се използва за следващото поколение на Chevy Bolt.

Електрическият автомобил трябва да бъде представен през 2017 г. и да струва 30 хил. долара. Той ще може да изминава около 320 км с едно зареждане. LG ще осигури батериите, зареждащата система, нагревателите и мултимедийната система.

„Използвайки най-доброто от инженерните си екипи, заедно ще можем да преобърнем сегмента и да представим първия достъпен електрически автомобил за по-дълги разстояния“, коментира Марк Реус, вицепрезидент на General Motors. От своя страна LG заявява, че партньорството показва точно с какво традиционните технологични компании могат да са полезни на автомобилния сектор.

LG се позиционира като партньор на автомобилните производители вместо като техен конкурент, както правят Google и Apple. Двете компании усилено разработват свои автономни автомобили, като слуховете подсказват, че колата на Apple може да е електрическа, защото ще използва платформата на BMW i3.

 

Вижте повече тук


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24