Електромобилните ентусиасти Pilgreens са в България

Трима младежи, избрали за име на организацията си Pilgreens (Зелените пилигрими), са днес и утре в София като част от 120-дневно пътуване с напълно електрическа малка количка от Тайланд до Франция. Партньор за българската част на уникалното им начинание е Българската Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС).

Карен, Реми и Лудвиг са студенти по международен мениджмънт в IAE, Училището по мениджмънт в Tулуза, Франция, двама от тях имат дипломи от Колежа по мениджмънт на водещия Университет Махидол в Бангкок. Като част от последната година на обучението си създават неправителствена организация, която цели популяризацията на електромобилността.

През юли тази година тримата тръгват от Бангкок на път за Тулуза с тайландски тип електрическа триколка тук тук. Количката е проектирана в Холандия, а произведена в тук тук фабрика в Тайланд. Оборудвана е със соларни панели. Движи се със до 70 км в час, може да измине 350 км с едно зареждане. Поема 400 кг или седем души.

Целта им е да покажат на света, че трябва да се насочи към електромобилността. Пътуването им обхваща 20 000 километра, трае 120 дни, преминава през 15 страни, като една от тях е България. Крайната им цел е Париж, където от 30 ноември до 11 декември ще се състои Световната конференция на ООН за климатичните промени. Карен, Реми и Лудвиг ще участват в нея и ще споделят впечатленията си от електромобилното си пътуване през Азия и Европа.

Гледайки на света от електробомилната си триколка през дългите дни на пътуването си, тримата зелени пилигрими искат също така да създадат мрежа от хора и общности, за които са важни развитието на устойчива мобилност и опазването на природата. В лицето на БАЕПС те срещат партньор и единомишленик.

Зелените пилигрими вярват, че електрическата енергия ще бъде в дългосрочен план ключова за мобилността на хората и ще промени живота на много от тях към по-добро.

 

Повече за Зелените пилигрими на: http://the-pilgreens.com/
Следете пътуването им в реално време тук.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24