В София официално тръгна първото електрическо такси

От тази седмица електрическото такси е вече официално част от автопарка на таксиметровата компания „Йелоу Такси“ (Yellow Taxi). Официалната церемония по пускането на KIA Soul EV бе в сряда, след няколкомесечен тестов период за ефективността му.

Ползването на електрическо такси, освен удобно за клиентите е полезно и за развитието на столицата. „Изследванията показват, че движение с електромобил е с деветдесет и седем процента по-чисто от нормалните автомобили“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi. „Едно електрическо такси произвежда нулеви CO2 емисии. Така можем да дишаме много по-добре. Този факт е особено важен за големите градове като София, в които смока от въглеводороди и азотни оксиди в съчетание, обилно замърсяват въздуха“.

Всички собственици на електрически превозни средства са добре дошли да заредят безплатно своите електромобили в офиса на компанията на ул. „Н. Габровски“ 1, както и в търговско-сервизния комплекс на КИА Мотор България на бул. „Цариградско шосе” 144.

Първия корейски изцяло електрически модел Соул EV изминава 212 км с едно зареждане. Благодарение на инстантния въртящ момент, електро-двигателят гарантира забавно управление с бързо ускорение (до 100 км/ч за 11.2 сек.) и максимална скорост от 145 км/ч. Интериорът на модела е изработен от органични, био материали, което определя Соул като лидер в сегмента на електрическите автомобили с приложени екологично чисти материали.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24