В Метро 2 на 5 декември: Никулденска електромобилна среща

Искате ли да научите повече за електромобилите и техните предимства? Искате ли да почувствате силата на електромобила? Искате ли да усетите какво е преживяването да караш чиста и безшумна кола?

Българската Асоциация Електрически Превозни Средства кани на Никулденска електромобилна среща на 5 декември 2015 от 10 до 13 часа на паркинга на Метро 2 в София (булевард „Сливница“ 182).

Ще може да се види разнообразие от електрически коли – Kia Soul, Tesla, Twizy, BMW i3, Tazzari Zero, Nissan Leaf и др. Всички, които имат интерес, ще имат възможност да разговарят със собствениците им за техните качества, технически параметри и предимства. За най-запалените ще има възможност за кратък тест драйв.

497 са официално регистрираните в България електрически превозни средства, според официални данни от 2014 година. Електромобилите са чисти и безшумни превозни средства, поддържането им е в пъти по-евтино от конвенционалните коли, могат да паркират безплатно в центровете на големите градове, не са обложени с пътен данък.

БАЕПС очаква до 2020 година общият брой електрически и хибридни превозни средства в България да надмине 30 000.

 

 


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24