Първа безплатна станция за бърз заряд на електромобили в София

В София вече функционира безплатна станция за бърз заряд на електрически превозни средства. Тя се намира в двора на търговско-сервизния комплекс на КИА на бул. „Цариградско шосе“. Там от няколко месеца работи и станция за нормален заряд, която също може да се ползва безплатно.

Новата електростанция дава възможност за бърз заряд на 90% от предлаганите на пазара електрически превозни средства, като за 45 мин. се възстановява около половината от капацитета на батерията на един електромобил, а до част и половина – 80%. По този начин се гарантира безпроблемното използване на електромобили в рамките на деня. Зарядната станция модел FC20K-CC на Signet Systems, Корея е с капацитет 20 kW, трифазен ток, 500V DC, 50A и 2 налични конектора – CHAdeMO и Combo.

През април Киа Моторс България представи електромобила Соул. Подобна кола вече е част от автопарка на таксиметровата компания Yellow Taxi, първото редовно електрическо такси в София. От Yellow планират увеличаване на електро-автомобилния си автопарк.

До 2020 г. зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела, към момента те са четири. Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24