Още една безплатна зарядна станция в София

И пред централния офис на БУЛСТРАД в София вече има безплатна зарядна станция, резултат от партньорството на застрахователната компания и КИА Моторс България.

 

Станцията дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили. КИА Моторс България продължава да работи за изграждането на мрежа от електростанции на територията на страната.

 

Компанията ще предостави и монтира електростанции в търговско-сервизните комплекси на всички свои представителства в България. До края на 2016 година не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства в 13 града на територията на страната – София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Габрово, Казанлък, Шумен и Сливен.

 

През април 2015 г. КИА Моторс България представи на българския пазар електромобила Соул – първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии. Соул EV безпроблемно и лесно се зарежда във всяка стандартна 220V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава 212км. През август 2015 стартира и пилотният проект на компанията Yellow Taxi с КИА Соул, който в момента оперира като първото редовно електрическо такси в София.