Представянето на проектите MOBY в Пловдив

Възможността за производство на градски мини електромобил в Пловдив ще бъдат обсъждани на 9 ноември по време на първото представяне в града на електромобилните проекти MOBY, изпълнявани с българско участие. Част от събитието е официалното откриване на първата зарядна станция от мрежата на Елдрайв в централната част на Пловдив, съпътствана от пробно каране на електромобили.

Събитието, организирано от Българска Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) и Елдрайв, ще се състои на 9 ноември 2016, сряда, от 10,00 часа, на паркинга на хотел SPS,  бул. „Освобождение“ 3.

Проектите MOBY се изпълняват с европейско финансиране от консорциум на организации от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния, както и БАЕПС от България. По PLUS-MOBY е разработен и вече тестван Хармони (Harmony) – нискобюджетен миниелектромобил, а FREE MOBY работи за подобряване на неговата енергийна ефективност  чрез включването му в енергосистема, управлявана от умни мрежи (smart grids).

„Eldrive“ е регионална интегрирана платформа за електромобилност, която обхваща всички елементи на електрическата мобилност – изграждане и управление за инфраструктура от зарядни станции и гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. От старта на проекта през юни 2016 г. до сега има изградени четири зарядни станции в София и три във Варна, а броят на отдаваните под наем електромобили е над 20. От компанията планират до края на 2017 г. да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона, а броя на предлаганите от тях електрически леки и лекотоварни автомобили да достигне 200.

Автоиндустрията в България генерира годишен оборот в размер на 1.55 млрд евро и в нея са заети над 33,000 души. Според скорошно изследване на Colliers International и Аутомотив Клъстер България, едни от най-динамично развиващите се предприятия са разположени в Южния централен район. Това дава на Пловдив шанс да се превърне в първият български град, производител на електромобили – както за вътрешно потребление, така и за износ

 

Следвайте събитието във фейсбук


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24