БАЕПС обедини усилия с Коалиция за климата България

БАЕПС се включи в Коалиция за климата България (ККБ) в естествено продължение на работата си за насърчаване на електромобилността, като стъпка към по-чист, по-зелен и приветлив за хората свят. Транспортът е на трето място по количество отделяни парникови газове в световен мащаб. Електромобилите, отделящи нулеви емисии въглероден двуокис при употребата си, са едно от основните решения на проблема. Затова решихме да обединим усилия с други организации от България в общата ни цел за ограничаване на човешкото влияние върху климата и последиците от неговите промени.

В Коалицията се обединяват нестопански и стопански организации, индивидуални членове. Коалицията провежда застъпнически и информационни кампании в България по проблемите с изменението на климата и взема участие в международни прояви, кампании и инициативи. На институционално равнище Коалицията работи за изготвяне на предложения и становища по планове, стратегии и закони, свързани пряко или косвено с изменението на климата. Нейни представители участват в междуведомствени работни групи и граждански съвети, работещи на национално и международно ниво.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24