Кръгла маса „Чисти коли за чист град“

Какви мерки са необходими за насърчаване по-широкото навлизане на електромобилите в София?

1. Развитие на зарядната инфраструктура.
2. Налагане на ограничения за замърсяващите превозни средства.
3. Информиране на гражданите за предимствата и ползите от електромобилите.
4. Стимули за развитие на схеми за споделени пътувания.

Това показват изводите от извършеното непредставително проучване за нагласите към електромобилността сред софиянци по проект „Чисти коли за чист град“, финансиран по Програма Европа 2017 на Столична община и изпълняван от БАЕПС. За тях разказа Иван Коларов от www.fleet-surveys.bg, изпълнител на проучването, на провелата се днес в Generator кръгла маса по проекта.

На събитието присъстваха и редица представители на Столична община, сред които и общинския съветник Симеон Славчев от Постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС, който се ангажира да работи за осъществяване и прилагане на мерките в София.

За тенденциите в електромобилността в България и по света говориха и Боян Бакърджиев от „еМобилити Интернешънъл“, Храбрин Иванчев и Александра Георгиева от БАЕПС.

 

Презентации:

Настояща картина на електромобилността в София и България – Храбрин Иванчев, БАЕПС

Eldrive – Spark – Боян Бакърджиев, „еМобилити Интернешънъл“

Резултати от проучване на нагласите към електромобилността и споделената мобилност в София – Иван Коларов, fleet-surveys

Добри практики от други европейски градове – Александра Георгиева, БАЕПС


Проектът „Чисти коли за чист град“ се изпълнява от БАЕПС, с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24