Членската маса на БАЕПС се състои от 35 физически и 7 юридически лица – „BMW България“, „Елдрайв“, „Киа Моторс България“, „Омникар Ауто“, „Порше БГ“, „Чериът Моторс“ и „ИТР Сървисиз“.

bmw_logo-01-small„BMW България“

„BMW България“ извършва търговия на едро и дребно с автомобили и мотоциклети с марка BMW и автомобили MINI, поддържа контакт със съществуващите дилъри в България, изгражда и разширява дилърската мрежа. В дейностите и влизат и поддръжка и ремонт на автомобили BMW и MINI. Компанията провежда обучения на дилърите и други технически дейности, свързани с автомобилите, предлагани от BMW и MINI.

 

„Елдрайв“

„Елдрайв“ е регионална интегрирана платформа за електромобилност, която обхваща всички елементи на електрическата мобилност – изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции и гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. От началото на проекта през юни 2016 г. досега има изградени над 10 зарядни станции в София, Варна, Плловдив и Бургас, а броят на отдаваните под наем електромобили е над 20. От компанията планират до края на 2017 г. да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона, а броят на предлаганите от тях електрически леки и лекотоварни автомобили да достигне 200.

 

„Енергоконсулт електромобилност“

„Енергоконсулт Електромобилност” развива инфраструктурата за електрически автомобили посредством изграждане на зарядни станции. Дейностите включват консултиране, изготвяне на необходимата проектна документация, узаконяване , доставка, инсталиране и поддръжка на оборудването. Компанията предлага решения за дома, офиса, търговски площи, хотели и инвеститори със собствени парцели.

 

„ИТР Сървисиз“

„ИТР Сървисиз” е специализирана в изграждане, поддръжка и използване на изчислителни центрове, центрове за съхранение и обработка на данни, поддържане на електронни съобщителни мрежи и предоставяне на достъп до интернет, гласови и уеб услуги, изграждане и обслужване на информационни мрежи; проектиране, създаване, поддръжка и администриране на информационни системи; разработка и дизайн на уеб сайтове и приложения. Компанията подкрепя разработването и внедряването на иновативни системи и технологии за разумно и ефикасно управление и потребление на ресурсите.

 

„КИА Моторс България“

„КИА Моторс България“ продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от „КИА Моторс Корпорейшън“ и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили КИА. Амбицията на компанията е да се превърне в лидер на пазара на екомобили до 2020г., когато зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки. През 2015г. КИА лансира първия си, изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии – „Соул ЕВ“.

 

„Омникар Ауто“

„Омникар Ауто“ е единственият оторизиран търговец за електромобили, предлагани от Renault в България от 2013г. насам. Най-широката предлагана днес на пазара гама от електромобили от една марка е представена от три модела Renault – Twizy, Zoe и Kangoo ZE (в товарна и товаро-пътническа версия), покриващи най-разнообразни транспортни нужди, като Zoe е най-продаваният електромобил в Европа. За популяризиране на електромобилите и за удобство на своите потенциални клиенти, компанията предлага възможност за демонстрация и пробно шофиране във фирмените си автосалони в градовете София, Пловдив и Бургас. В трите града, за улеснение на собствениците на електромобили Renault, „Омникар Ауто“ предлага и услугите на своите оторизирани от Renault сервизи, като за всички райони на страната е осигурена безплатна пътна помощ до тях. Квалифицираните сервизни екипи за електромобили са обучени и сертифицирани от производителя. Сред плановете на „Омникар Ауто“ ООД за 2017г. е стартът на продажбите на електромобили NISSAN, включително и откриването на оторизирани сервизи за тях в София, Пловдив и Бургас.

 

„Порше България“

„Порше България“ е официален вносител на „Фолксваген“ леки и лекотоварни автомобили от 2004 г. насам, както и на марката „Ауди“. От 2016 г. „Порше България“ предлага на пазара електрическата гама леки автомобили на марката „Фолксваген“: e-Golf, e-up, както и плъгин хибридите Gold GTE и Passat GTE (oт 2017 г.) На глобално ниво плановете на немския производител включват пълно преминаване към електрическо автомобилостроене през следващите 20 години, което и локалният вносител силно вярва, че е неотменимо бъдеще, за да спасим градовете си от замърсяване при увеличаващото се постоянно градско население.

 

„Чериът Моторс“

„Чериът Моторс”, разработва и предлага електрически автобуси (Chariot e-bus), задвижвани с водеща ултракондензаторна (УК) технология. Електробусите се зареждат за 3-6 минути на последна спирка и могат да изминат разстояние до 25км до следващ заряд. Освен че е много по-икономичен от другите видове превозни средства в обществения транспорт, електробусът не отделя вредни емисии при своята експлоатация. Автобусите на „Чериът” се движат в София, Велико Търново и Габрово, Белград и Тел Авив, след спечелини обществени поръчки. От ноември 2016 ще се движат и в Грац, Австрия.