Първо предстaвяне на проектите PlusMOBY и FreeMOBY

Българска Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) ще представи за първи път пред широка публика електромобилните проекти MOBY.

Това ще стане на откриването на нова зарядна станция в София на 29 август 2016, понеделник, от 10,00 часа, на паркинга в THE MALLул. „Цариградско шосе“ 115з). Събитието ще бъде съпътствано и от тест драйв на различни електроколи.

България вече се оформя като един от европейските производители на компоненти за автомобилната индустрия и амбицията на БАЕПС е да използва тези компетенции за създаването в България на колата Harmony (Хармони) в рамките на проектите PlusMOBY и FreeMOBY, финансирани по Седма рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания. Хармони е съвременен градски микроелектромобил, конструиран за локално производство и отговарящ на специфичните нужди на различни групи клиенти: до 150 км пробег с едно зареждане; развиване на скорост от над 90 км/ч. при 4 часа пълно зареждане от обикновен контакт; сменяеми акумулатори, които могат да бъдат зареждани и на външна станция, а при необходимост и да захранват външни консуматори. БАЕПС участва в изпълнението на проектите PlusMOBY и FreeMOBY в консорциум с партньори от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния.

На представянето на проектите PlusMOBY и FreeMOBY очакваме представители на държавната администрация, местната власт, ключови потребители, български производители от автомобилната промишленост и доставчици на електромобили на българския пазар. Представянето на MOBY e от интерес за фирми от сферата на производството на електромобилни части, сглобяването на автомобили, автообзавеждането, автомобилния софтуер и свързани с тях услуги.

Като част от събитието ще бъде организирано и пробно шофиране на електромобили Nissan Leaf, Nissan eNV200, Renault Zoe, Renault Kango ZE, Renault Twizzy, Kia Soul EV, Volkswagen eGolf, Volkswagen e-up!.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/baepsorg/public_html/wp-content/themes/wpex-pytheas/content-related-posts.php on line 24